Johnny Laporte LIVE
HOME | AGENDA PR KIT | CONTACT
Johnny Laporte LIVE

Johnny Laporte, Barrelhouse gitarist, heeft met Barrelhouse in de afgelopen veertig jaar een gedegen reputatie opgebouwd. Opgenomen in de Dutch Blues Hall of Fame, internationaal bekend en één van de grondleggers van het succes van bluesgitarist Albert Collins in Europa en Amerika.

Met zijn puntige, maar altijd melodieuze, manier van spelen heeft Johnny Laporte zichzelf een onmiskenbaar eigen geluid toegeëigend. Een geluid dat onlosmakelijk verbonden is met Johnny Laporte LIVE. De band nodigt ook gastgitaristen uit zoals Ruben Hoeke. De onderlinge wisselwerking is daardoor altijd verrassend en geen enkel optreden gelijk.

In een uitgebreid interview op bluesgate.nl verteld Johnny Laporte over zijn roots en ontwikkeling als gitarist.

Johnny Laporte LIVE

De Australische gitarist Wolf Mail omschreef de band na een gastoptreden als 'A great team, it's rocking, bluesy, smooth and groovy'.

Naast Johnny Laporte bestaat de band uit:

JaapJan Schermer - Drums
Speelde in het verleden o.a. bij Rob Hoeke. Een ritmische ‘alleskunner’ die door zijn drive een messcherpe basis legt voor zijn medemuzikanten.

Rick Nieuwenhuizen - Bas
Maakte o.a. deel uit van G.R. and the Mischiefs en de Ship and Horse Band. Viel in bij Johnny Laporte LIVE voor zijn broer en stond zijn plaats niet meer af. Zo gaan die dingen. Tot ons aller genoegen overigens. Je kunt Rick ook tegenkomen als bassist van Stevie Ray Vaughan Undercover (met o.a. Fokke de Jong en Rob Winter).

Willem Swikker - Hammond
Sinds de jaren zeventig al actief in de muziek als toetsenist en componist. Speelde naast de Booze and Blues Band in Hot Bolshevik en met Jan Akkerman. Tegenwoordig toert hij met Flavium en speelt hij in de band van Erwin van Ligten.

Jan Blaauw - Zang
Componeert, schrijft en vormt samen met Ruben Hoeke het duo JURA. Is met zijn karakteristieke stemgeluid en benadering van de bluesmuziek een eye- en earopener voor de bluesliefhebber. Daarnaast speelt hij samen met Johnny Laporte ook in de band Johnny Feel Good.

Johnny Laporte LIVE is een dynamische, energieke band die je meevoert langs de gerafelde randen van de blues.

Marianne Schouten Fotografie
white line

© 2024 Johnny Laporte LIVE | Webdesign Lackthose Brothers